Volledig scherm
© Archieffoto

Nieuwe Symbiobrug volgende week geopend

De Symbiobrug over de Karitaatmolensloot aan de zuidrand van Delft wordt volgende week donderdag officieel geopend door recreatieschap Midden-Delfland, de provincie Zuid-Holland, gemeente Delft en de TU.

De opvallende rode brug maakt een oversteek van 35 meter in het groengebied in de buurt van Delfgauw. Bijzonder is dat de brug is ontworpen door een Delftse student bouwkunde. Onder de studenten werd in 2014 een prijsvraag uitgeschreven met betrekking tot de brug. Deze werd gewonnen door Rafail Gkaidatzis, inmiddels werkzaam als architect bij Royal HaskoningDHV. Zijn brug wordt geroemd om het duurzame en innovatieve ontwerp en draagt de naam Symbio. Dit betekent in het Grieks 'samen' en 'levend'.

'De naam weerspiegelt de interactie tussen natuur en technologie, twee elementen die een symbiotische co-existentie aangaan in de Symbiobrug', laat Recreatieschap Midden-Delfland daarover weten.

Fietsen
De officiele handelingen rond de brug worden gecombineerd met de opening van een nieuwe fietsverbinding in hetzelfde zuidelijke groengebied van Delft. Eerder dit jaar werd de nieuwe fietsverbinding gerealiseerd tussen Sciencepark Technopolis (Thijsseweg) en het recreatiegebied Ackerdijkse Bos in het landelijke Midden-Delfland.

Bij de officiele opening van de brug en fietsverbinding is gedeputeerde en voorzitter van de organisatie Intergrale Ontwikkeling tussen Delft en Schiedam Floor Vermeulen aanwezig, evenals de Delftse wethouder Stephan Brandligt.

In samenwerking met indebuurt Delft