Volledig scherm
© Hollandse Hoogte / Siebe Swart luchtfotografie

Nog te hoog aantal bestrijdingsmiddelen
in oppervlaktewater

De hoeveelheid meststoffen en bestrijdingsmiddelen in het water is nog veel te hoog. Het water in de Delftse, Westlandse en Haagse regio moet en kan veel schoner. Dat is de conclusie van het Hoogheemraadschap van Delfland in de vrijdag vrijgegeven ‘Waterkwaliteitsrapportage 2018'. 

Delfland constateert dat er flinke stappen zijn gezet als het gaat om het terugdringen van bestrijdingsmiddelen in het oppervlaktewater. ‘Ze worden minder in het water aangetoond. Deze verbetering is vooral behaald door de extra inzet in het glastuinbouwgebied’, stelt Delfland.

De polders waar in 2018 gemiddeld de meeste bestrijdingsmiddelen zijn aangetroffen, zijn: Vlotwatering (gemeente Westland), Oude Campspolder (gemeente Westland en  Midden-Delfland), Hoefpolder (gemeente Westland) en de Oranjepolder (gemeente Westland). 

Elke ochtend het nieuws uit Delft in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

  1. Emile en Sjaak geven oude elektrische auto’s nieuw leven: ‘We krijgen zelfs verzoeken uit Australië’
    PREMIUM

    Emile en Sjaak geven oude elektri­sche auto’s nieuw leven: ‘We krijgen zelfs verzoeken uit Australië’

    De eerste elektrische auto’s in Nederland stammen al uit 2007, maar verkeren vaak nog in prima staat. Alleen is er één klein probleempje: ze komen niet meer zo ver. Met de bestaande batterijen halen ze meestal niet meer dan 80 kilometer. Twee jonge ondernemers in Delft hebben daar nu iets op gevonden. Zij bouwen nieuwe batterijen in de oude auto's, waardoor die 250 kilometer kunnen rijden. ,,We krijgen zelfs verzoeken vanuit Australië.’’

In samenwerking met indebuurt Delft