Volledig scherm
De foto van de zingende bruidsmeisjes waarmee Jill Streefland hoopt een award te winnen. © Jill Streefland

Nootdorpse genomineerd voor Bruidsfoto Award

Jill Streefland kan haar geluk niet op. Met haar foto’s is zij in twee categorieën genomineerd voor de Bruidsfoto Award 2019: ‘Family en Friends’ en ‘Bruid’. 

Uit de in totaal 1200 inzendingen selecteerde de jury 80 foto‘s die kans maken op een award. Tien foto‘s per categorie: Bruid, Bruidspaar, Bruidskinderen, Ceremonie, Destination Wedding, Emotie, Family en Friends, Getting Ready en Film.  

Haar foto van zingende bruidsmeisjes is gemaakt in grand café de Burcht in Leiden. ,,De meisjes waren een tikkeltje zenuwachtig om op te treden voor het bruidspaar Teun en Sofie, maar wat hadden ze een plezier!’’, zegt Streefland. ,,De lol straalt ervan af en is zo kenmerkend voor deze fantastische dag. Dat is wat ik de bruidsparen graag wil geven; heerlijke momenten mooi gevangen op beeld, ik ben dan ook super trots op deze nominatie.’’ 

Sluier

De foto van de bruid met sluier is gemaakt in Amsterdam, op straat in de Jordaan. ,,Marieke had zo‘n ongelofelijk mooie bruidsjurk aan en geïnspireerd door een zwarte muur en het contrast met haar witte jurk fotografeerde ik dit moment”, vertelt de fotografe. ,,Ik leg graag schoonheid en sierlijke vormen vast en als het even kan met een knipoog. De persoon die onder de sluier door kijkt, doet dat voor mij. Ook op deze nominatie ben ik heel trots.”

De Pijnackernaar Christiaan de Groot maakt met zijn foto ook kans op een award in de categorie Getting Ready. 

Belangstellenden kunnen tot 4 mei 2019 hun stem uitbrengen via de website ‘bruidsfotoaward.nl’. Eind mei maakt de jury de winnaars bekend.  De foto met de meeste publieksstemmen krijgt ook de titel Overall Winnaar 2019. 

Elke ochtend het nieuws uit Delft in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Delft