Volledig scherm
PREMIUM
Prijswinnende foto van bruidsfotografe Jill Streefland. © Jill Streefland

Nootdorpse Jill Streefland is de beste bruidsfotograaf van de Benelux

Fotoreeks,,Dit is een droom die uitkomt”, zegt Jill Streefland. De Nootdorpse is gekroond tot ‘beste bruidsfotograaf van 2019 in de Benelux’ door Masters of Wedding Photography.

Volledig scherm
Fotograaf Jill Streefland is genomineerd met haar trouwfotografie Naomi schrijft het verhaal © Fred Leeflang

,,Opeens stond er iemand van de organisatie van de wedstrijd aan mijn deur. Kane, mijn zoon van 8, stond helemaal te juichen. Hij dacht dat we de hoofdprijs in de Staatsloterij hadden gewonnen. Niet helemaal, maar ik vind het wel een enorme erkenning voor mijn werk”, zegt de 38-jarige Nootdorpse, die niet heeft gewonnen met één specifieke foto, maar scoorde met een reeks foto’s. ,,Ik heb tien awards gewonnen in 2019, de meeste van alle deelnemende fotografen. Elk kwartaal kon je meerdere foto’s insturen en awards winnen.”

Verspreid over het hele jaar hebben ruim 400 professionele trouwfotografen meer dan 6000 foto’s ingestuurd, die beoordeeld zijn door een onafhankelijke internationale jury, bestaande uit de beste trouwfotografen uit de hele wereld. Mede-oprichter van de wedstrijd en trouwfotograaf Christiaan de Groot legt uit: ,,De ‘Masters of Wedding Photography’ bestaat inmiddels zes jaar en is de belangrijkste wedstrijd voor bruidsfotografie in de Benelux. 

In samenwerking met indebuurt Delft