Volledig scherm
PREMIUM
Omar Munie © Guus Schoonewille

Omar Munie start stichting voor vluchtelingen

De bekende Haagse ontwerper Omar Munie begint een organisatie die vluchtelingen een kans moeten geven op de arbeidsmarkt.

Quote

Zij verdienen de kans, net als ik heb gekregen.

Omar Munie

The Dutch Tulip heet de stichting waarmee Munie de vluchtelingen en de Nederlandse samenleving dichter bij elkaar wil brengen. Hij kan putten uit ervaring, want zelf vluchtte hij als negenjarige jongen uit Somalië waarna hij, naar eigen zeggen, met open armen in Nederland  is verwelkomd. Met zijn bedrijf Omar Munie Clothing, gevestigd aan het Noordeinde, heeft hij zich ontwikkeld tot een van de meest aansprekende ondernemers van Nederland. Hij heeft verschillende prijzen gewonnen en zijn tassen vinden gretig aftrek in binnen- en buitenland.

Kans
Zelf is Munie ervan overtuigd dat zijn succesverhaal geen uitzondering is. ,,Als wij vluchtelingen een kans geven, kunnen zij ook - net als ik - meehelpen en bijdragen aan een positief en florerend klimaat in ons land,'' zegt hij. ,,Zij verdienen de kans, net als ik heb gekregen.''

Door vluchtelingen te activeren voor de arbeidsmarkt hoopt zijn stichting het negatieve beeld rondom vluchtelingen weg te nemen en andersom deze mensen de kans te geven om bij te dragen aan Nederland. The Dutch Tulip houdt volgende week haar eerste presentatie in winkelcentrum New Babylon, waarvoor gemeenten, overheden, politici, ondernemers en arbeidsbemiddelingsbureaus zijn uitgenodigd.

Lunch
Tijdens deze eerste bijeenkomst is er een lunch die wordt voorbereid door vluchtelingen. De maaltijd is ook bedoeld om deze asielzoekers met toegekende status direct in contact te brengen met de aanwezige werkgevers.

In samenwerking met indebuurt Delft