Onderzoeksterrein voor zelfrijdende voertuigen geopend

VideoSturen, schakelen, gasgeven en vooral veel remmen in de ochtendspits? Straks hoeft het niet meer. Dan kun je op de achterbank relaxed een stukje Jinek terugkijken en je mail checken terwijl je boordcomputer je auto soepel naar je werk dirigeert.

Deze toekomst is een stuk dichterbij gekomen. Vandaag opende op de campus van de TU Delft een nieuw onderzoeksterrein: Researchlab Automated Driving Delft. Minister Schultz van Haegen opende het terrein, waar geëxperimenteerd kan worden met automatische voertuigen, vanmiddag officieel.

Na de officiële openingshandeling door de minister werden er verschillende automatische voertuigen gedemonstreerd. Hierbij werd de interactie tussen voertuigen en omgeving getoond, wat nooit eerder gebeurd is in Nederland. 

Één van de voertuigen die vandaag gepresenteerd werd is de zogenoemde 'WePod'. Dit voertuig verzamelt zelf data om te registreren wat er in de omgeving gebeurt, om hier vervolgens op te reageren. Zo werd tijdens de demonstratie zichtbaar dat de WePod zelf stopt wanneer er plotseling een voetganger oversteekt.

In samenwerking met indebuurt Delft