Volledig scherm
Nieuw Delft wordt een bijzonder gebied met brede boulevards, een stadspark en een gracht. © Vincent Basler

Ontwikkelingen Nieuw Delft in beeld gebracht: ‘Het wordt een bijzonder gebied’

De gemeente Delft zet zaterdag 21 september de deur open voor de vierde editie van Nieuw Delft Presenteert. Die dag kunnen jong en oud zich laten bijpraten over de recente ontwikkelingen in Nieuw Delft. De bijeenkomst duurt van 13.00 tot 17.00 uur en wordt gehouden in de publieksruimte van het stadskantoor aan het Stationsplein 1.

De vorige editie van Nieuw Delft Presenteert dateert van ongeveer een jaar geleden. In de afgelopen periode zijn grote, zichtbare stappen gezet in het projectgebied. Rondom het station zijn de vele bouwkranen niet te missen en wordt er driftig gebouwd aan bijvoorbeeld Antoni, The Student Hotel en VOLT.

De Coendersbuurt is nagenoeg afgerond. Maar er zijn ook ontwikkelingen op zuidelijke velden, het gebied tussen de Ireneboulevard en X-Ray/Gamma Leeuwenstein. Deze velden krijgen steeds meer een gezicht door ontwikkelingen als het Porseleinen Hof, The Family Delft en PoortMeesters.

Gracht

De projectorganisatie Nieuw Delft zegt trots te zijn op de vorderingen. 'Het wordt een bijzonder gebied met brede boulevards, een stadspark, afwisselende architectuur en een gracht. Tijdens de bijeenkomst gaan onder andere diverse projecten in de verkoop, verhuur of pre sale, zoals de projecten Huis van Delft, Guldenwater, PoortMeesters, VOLT, Antoni, Gezicht op Delft.

Er is ook een podium voor het project 'Mercuriusweg-Neringstraat'. Bezoekers kunnen meer te weten komen over thema's als duurzaamheid, de aangeboden zelfbouwkavels op veld 6 (zowel CPO als PO) en CPO-projecten als GO New Delft, het Kruikhuis en de Majesteit.'

Op www.nieuwdelft.nl is de nieuwste informatie verzameld.

Elke ochtend het nieuws uit Delft in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Delft