Volledig scherm
Voortvluchtige Errol Janssen uit Delft. © politie

Ook 162 dagen cel geëist voor mishandeling tegen voortvluchtige verdachte van moord Karel Pronk

Delftenaar Errol Janssen (52) moest gisteren bij de rechtbank in Rotterdam verschijnen voor twee mishandelingen in Rotterdam. Janssen, die zelf niet aanwezig was in de rechtszaal, wordt ook verdacht van de moord op Karel Pronk in Delft op 7 augustus vorig jaar.

Janssen is nog altijd voortvluchtig en staat daarom op de nationale opsporingslijst. Logischerwijs was hij dus niet aanwezig op de zitting. Zijn advocaat, die gemachtigd was, was er wél. De twee mishandelingen die de rechters gisteren behandelden, dateren uit 2016. Dat is dus nog voor de moord op Karel Pronk. Tegen de Delftenaar werd gisteren 162 dagen cel geëist voor onder meer een knokpartij in het Van der Valk Hotel in Rotterdam in 2016. Janssen zou volgens het OM in april van dat jaar met twee andere verdachten - allen lid van de nu verboden motorclub Hell’s Angels - die gisteren terechtstonden een lid van een andere motorclub hebben afgetuigd. Deze twee andere verdachten waren wel op de zitting.

Matpartij

Volgens de advocaat van twee van de drie verdachten klopt het niet dat er nu drie mannen terechtstaan, terwijl er volgens hem veel meer meededen aan de matpartij. ,,Veertig mensen’’, aldus raadsman mr. Arthur van ’t Hek. ,,Er zijn er 23 aangehouden en van hen wordt alleen dit drietal vervolgd. Er is geschoten en er zijn wapens gevonden, maar niet bij deze verdachten.”

Het trio wordt ook verdacht van mishandeling van een eigenaar van een tattooshop in Rotterdam in 2016. Hoewel op de camerabeelden van de winkel meer mannen te zien zijn, wordt ook voor deze zaak hetelfde drietal vervolgd.

Van beide incidenten werden gisteren beelden getoond in de extra beveiligde rechtszaal in Rotterdam. Agenten zeggen op die camerabeelden de drie Hell’s Angels te herkennen. Dat wordt door de advocaat van Janssen bestreden. ,,Ik zie geen gelijkenis.” Desondanks eiste de officier 162 dagen cel. Een van de twee anderen wordt ook nog verdacht van het aftuigen van twee mannen in de rechtbank. Hij hoorde 216 dagen celstraf tegen zich geëist, de derde verdachte 162 dagen. Uitspraak 28 juni. 

Meer lezen uit dit dossier? Dat kan hier! 

In samenwerking met indebuurt Delft