Marktbezoekers staan donderdag keurig in de rij, op gepaste afstand, totdat ze aan de beurt zijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Marktbezoekers staan donderdag keurig in de rij, op gepaste afstand, totdat ze aan de beurt zijn. © Fred Leeflang

Op gepaste afstand toch voedsel halen op de markt

De Delftse warenmarkten op dinsdag, donderdag en zaterdag blijven voorlopig open, maar de marktondernemers mogen er alleen voedingsartikelen verkopen. Bovendien staan de kramen op ruime(re) afstand van elkaar. Dat heeft burgemeester Marja van Bijsterveldt besloten, na overleg met onder andere het RIVM.

De verscherpte maatregelen vanwege het coronavirus hebben nu dus ook de warenmarkten in Delft bereikt. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de markt in Den Haag, die deze week vanwege te grote aantallen te dicht op elkaar lopende bezoekers werd gesloten, lopen op deze donderdag de Delftenaren ‘gewoon’ op hun markt. Al zijn de bezoekersaantallen wel flink afgenomen.

  1. Eric zeilt met oude driemaster de wereld over: Rondje Antarctica en dan van lockdown Argentinië naar Scheveningen
    PREMIUM

    Eric zeilt met oude driemaster de wereld over: Rondje Antarctica en dan van lockdown Argentinië naar Schevenin­gen

    Eric Kesteloo (57) zeilde met de Bark Europa, een oude driemaster, rond Antarctica. Twee weken geleden meerde hij aan in Argentinië en liet hij zijn gasten van boord. Maar door de coronacrisis kan zijn bemanning van 18 zeilers ineens niet meer terug naar huis vliegen. ,,Argentinië zit nu volledig op slot. We hebben daarom besloten om in één klap terug naar Scheveningen te zeilen.’’

In samenwerking met indebuurt Delft