Volledig scherm
Archieffoto ter illustratie © anp

Op tweede paasdag draait alles om keramiek

Het nieuwe jaar is amper begonnen, maar de Delfiade richt het vizier reeds op Pasen. Op 2 april (tweede paasdag) wordt de Markt van Delft omgetoverd tot één grote keramiekmarkt. De Delfts Blauw Markt wordt die dag van 10.00 tot 17.00 uur gehouden.

De datum is niet toevallig gekozen. Nederland kan zich met Pasen traditiegetrouw verheugen op grote aantallen bezoekers. Met name de Keukenhof is begin april een grote trekpleister. Veel buitenlandse toeristen combineren een bezoek aan de bollenvelden met een excursie door de prinsenstad Delft.

Toeristen en Delftenaren kunnen op de Delfts Blauw Markt niet alleen kennismaken met het traditionele aardewerk. Het Delfts blauw heeft ook gediend als inspiratiebron voor fashion, bloemsierkunst, decoraties, en art nouveau-kunst.

De standhouders op de Delfts Blauw Markt bieden Delfts blauw aan in de breedste zin van het woord, van aardewerk tot antiek en van gebruiksvoorwerpen tot wandtegels. Ook wordt een kraam ingericht, waar bezoekers hun aardewerk kunnen laten taxeren. Tevens wordt de eerste Delftse Liefdestegel geplaatst.

Bezoek

Liefhebbers kunnen een bezoek aan de markt combineren met een bezoek aan Royal Delft, dat het 365-jarig bestaan viert. En in museum het Prinsenhof is in deze periode de tentoonstelling Lentekriebels, over Delftse art nouveau uit de periode 1880-1940. 

In samenwerking met indebuurt Delft