Volledig scherm
De borden die de oplichter gebruikte. © Politie Delft

Oplichter rijdt rond in ambulance en doet zich voor als medewerker sleepdienst

Een 28-jarige Delftenaar is gistermiddag aangehouden omdat hij zich meerdere  keren voordeed als medewerker van een sleepdienst. De man reed in Zuid-Holland rond in een ambulanceauto en plaatste op willekeurige plekken borden met ‘verboden te parkeren’ en ‘wegsleepregeling van kracht’.

 Soms richtte de man zich ook tot mensen die met hun alarmlichten aan, aan het laden en lossen waren. Hij sprak dan de eigenaar van de auto aan en gaf aan dat men hem 150 euro  contant moest betalen, anders zou de auto weggesleept worden.

De oplichter liep gisteren uiteindelijk tegen de lamp toen hij zijn slag probeerde te slaan in de Bikolaan in Delft. Het slachtoffer daar betaalde de nepboete, maar vertrouwde het toch niet helemaal. Hij schakelde de politie in die de dader enige tijd later op kon pakken op de Brasserskade.

Tijdens de oplichtpraktijken droeg de Delftenaar een fel geel hesje en legitimeerde zich met een vals identiteitsbewijs van een bergingsbedrijf. Uit onderzoek van de politie blijkt dat de man meerdere slachtoffers heeft gemaakt, onder andere in Delft, Zoetermeer, Alkmaar en Ridderkerk. 

Elke ochtend het nieuws uit Delft in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Delft