Volledig scherm
Meadow Festival Schipluiden © Daniel Verkijk

Oplichters proberen gratis kaarten te krijgen voor uitverkocht Meadow festival Schipluiden

Het Meadow Festival in Schipluiden heeft last van oplichters die aan gratis kaarten proberen te komen. De 3000 kaarten voor het festival dat zaterdag 13 juli wordt gehouden, zijn al sinds april uitverkocht.

,,We kregen een e-mail van ene ‘Eva’ dat zij promotie voor ons had gedaan en daarvoor nog toegangskaarten zou krijgen", vertelt organisator Arjan van der Windt. ,,Allereerst wisten wij daar niets van. Daarnaast mogen we van de gemeente ook niet te veel promotie maken, dus het verhaal kan niet kloppen.” Van der Windt mailde ‘Eva’ ludiek terug: ‘Heb jij naar jouw idee toch iets fantastisch voor ons gedaan, laat het ons weten, maar wij betwijfelen het’.

,,We zijn niet het enige festival dat hiervan last heeft", vertelt Van der Windt. ,,Ik heb contact gehad met andere festivals in de buurt en zij hebben ook een e-mail van deze ‘Eva’ gehad. Vorig jaar kregen we het eerste bericht. Toen ging ik er nog van uit dat ze een ander Meadow Festival, in het oosten van het land, wilde contacteren.”

Aangifte

Ook ene Jaysen probeert kaarten te scoren door zich voor te doen als iemand van de website Festival Fans. ,,We hebben contact gehad met de website, die overweegt aangifte te gaan doen, omdat hij hun naam vaak misbruikt.”

De kaarten voor het Meadow Festival zijn in april verkocht op het terrein van de lokale voetbalvereniging. ,,We verkopen geen kaarten via internet, zodat we zicht hebben op wie komen.” De kaartverkoop was al een groot feest. ,,Verschillende dj’s draaiden muziek, het was een groot feest gedurende de dag. De kaarten waren binnen twee uur verkocht.” Van der Windt wil benadrukken dat het geen zin heeft om zaterdag  zonder kaartje naar het festival te komen. ,,We laten niemand zonder kaartje toe.”

Elke ochtend het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van  Delft of Westland!

In samenwerking met indebuurt Delft