Wie minder belasting wil betalen, zal er waarschijnlijk vrede mee moeten hebben dat het afval minder vaak wordt opgehaald.
Volledig scherm
PREMIUM
Wie minder belasting wil betalen, zal er waarschijnlijk vrede mee moeten hebben dat het afval minder vaak wordt opgehaald. © Fred Leeflang

Opvallende verkiezingsbeloftes politiek Delft, maar zijn ze wel haalbaar?

De Delftse kiezer is 14, 15 en 16 maart aan zet. Die bepaalt uiteindelijk welke kandidaten de komende vier jaar de zetels zullen innemen op het stadhuis. Maar waar draaien deze verkiezingen eigenlijk om? 

 1. Delftse politici roepen burgemeester Van Bijsterveldt op: ‘Legaliseer softdrugs’
  PREMIUM

  Delftse politici roepen burgemees­ter Van Bijster­veldt op: ‘Legaliseer softdrugs’

  Legaliseer softdrugs, deel forsere straffen uit aan criminelen en geef meer geld aan de politie. Ondermijnende criminaliteit moet veel harder worden aangepakt in Delft, als het aan een meerderheid van Delftse politici ligt. Tientallen burgemeesters ondertekenden een manifest dat de basis vormt voor een plan daartoe, maar Marja van Bijsterveldt zet haar handtekening er echt niet onder. ,,Omdat ik onze jongeren hier niet mee help.”
 2. Al een eeuw wereldwijd beroemd, maar Jacques en Agneta krijgen nu pas voor het eerst eigen tentoonstelling
  Twee minuten met

  Al een eeuw wereldwijd beroemd, maar Jacques en Agneta krijgen nu pas voor het eerst eigen tentoon­stel­ling

  Hij had als eerste een telefoonaansluiting, maakte de allereerste reclamefilmopname in Nederland en was de eerste baas die pensioenen en verzekeringen regelde voor zijn werknemers. De markante Delftenaar Jacques van Marken wordt al een eeuw wereldwijd geroemd om zijn revolutionaire ideeën. Toch is er nu pas voor het eerst een tentoonstelling over hem en zijn vrouw te zien.
  Delft