Volledig scherm
Wethouder Raimond de Prez en Iris Bandhoe van GGZ Delfland ondertekenen de samenwerkingsbijeenkomst. © ggz delfland

Opvang voor cliënten met dubbele diagnose

De gemeente Delft en GGZ Delfland hebben dinsdag een samenwerkingsovereenkomst getekend die de bouw van een nieuw pand mogelijk moet maken. In dat nieuwe gebouw wil GGZ Delfland ruimte creëren voor de opvang van cliënten met een dubbele diagnose.

Mensen met een dubbele diagnose kampen met een psychische stoornis en een verslaving. Het gebruik van middelen komt veel voor bij mensen met een stoornis, bijvoorbeeld als een vorm van zelfmedicatie. ,,Deze mensen hebben baat bij de beschutting die ons terrein biedt", legt Iris Bandhoe van de raad van bestuur van GGZ Delfland uit. ,,Hun aandoening is niet van zo'n ernstige aard dat ze bij ons opgenomen moeten worden, maar voor de huidige begeleide woonvormen is hun problematiek wel te zwaar."

Ondersteuning

GGZ Delfland wil in de eerste maanden van 2019 beginnen met de bouw van het pand. Wethouder Raimond de Prez is blij met de plannen. ,,In Delft willen we dat mensen zelfstandig mee kunnen doen in de samenleving", geeft hij aan. ,,Meestal lukt dat, met waar nodig ondersteuning. Maar soms zijn de problemen zo groot dat het niet mogelijk is om gewoon in de stad te wonen. Dan ga je op zoek naar een oplossing. Ik ben blij dat er hulp en ondersteuning van GGZ Delfland en de Regionale Instelling voor Begeleid Wonen bij de hand is."

In samenwerking met indebuurt Delft