Volledig scherm
Jessie Jazz Vuijk is door mannenblad FHM uitgeroepen tot mooiste vrouw van Nederland. Het model en YouTuber kreeg van de lezers en redactie de meeste stemmen. © ANP Kippa

Oud-leerlinge Stanislas Jessie Jazz is mooiste van het land

De meeste jongens kennen het verschijnsel wel. Ze dromen soms weg bij de aanblik van het leukste meisje van de klas. Sommige ex-klasgenoten uit Delft en Pijnacker moeten om die reden vast nog weleens terugdenken aan Jessie Jazz Vuijk. De vroegere scholiere van het Stanislas-college is deze week door de lezers van mannenblad FHM uitgeroepen tot de mooiste vrouw van Nederland.

Het model en YouTuber kreeg van de lezers en redactie de meeste stemmen. ,,Toen ik hoorde dat ik had gewonnen dacht ik alleen maar ‘wow’. Ik had ‘m echt niet zien aankomen. Ik voel me vooral heel erg vereerd. Het is nogal wat om te worden uitgekozen tot Mooiste Vrouw van Nederland. Als je kijkt naar alle vrouwen die eerder zijn gekozen, dan vind ik het heel bijzonder dat ik in dat rijtje sta’’, reageert Vuijk, die enkele jaren geleden reeds werd gekozen tot Miss Nederland.

Brugpieper

Vuijk (24) woont al enkele jaren in Amsterdam. Haar vormende jaren bracht ze echter door in Delft. De geboren Rotterdamse kwam na de scheiding van haar ouders in Delft terecht. Op haar 12e meldde ze als brugpieper op het Stanislas-college in Pijnacker. Enkele jaren later begon haar modellencarrière.  

Jessie Jazz laat in de verkiezing onder anderen Nochtli Peralta Alvarez, Doutzen Kroes, Kim Feenstra en Jutta Leerdam achter zich. Ook Romee Strijd, Romy Monteiro, Geraldine Kemper, Sanne Vloet en Katja Schuurman staan in de top 10 van de zogeheten FHM500, het nummer waarin de vijfhonderd mooiste Nederlandse dames zijn geselecteerd. Op de lijst staan verder ook dames als Anna Drijver, Birgit Schuurman, Chantal Janzen en Eva Jinek.

Elke ochtend het nieuws uit Delft in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Delft