Volledig scherm
Piet Vonk z'n fietsenwinkel na 97 jaar weg Fietsen Piet Vonk Wiel Spaken Bakfiets © Fred Leeflang

Oude fietsenwinkel Piet Vonk wordt fietsenstalling

De voormalige fietsenwinkel van Piet Vonk aan de Voldersgracht wordt een fietsenstalling. De gemeente Delft erkent de noodzaak van meer fietsparkeerplaatsen en gaat het bekende pand er speciaal voor ombouwen. 

Het biedt straks plaats aan honderd fietsen. In het eerste kwartaal van 2020 worden er verspreid over de binnenstad tevens ruim 400 extra fietsenrekken en ‘fietsnietjes’ geplaatst. Het realiseren van meer fietsparkeerplekken in de binnenstad is geen eenvoudige zaak. De ruimte is beperkt en dus zoekt de gemeente Delft het niet alleen in buitenstallingen. 

Geschikte panden als dat van de voormalige fietsenzaak zijn op de vingers van een hand te tellen. De gemeente zoekt naast het pand aan de Voldersgracht naar nog een locatie voor een inpandige stalling aan de westzijde van de binnenstad. Overigens zoekt de gemeente het niet alleen in extra plekken. Ook andere maatregelen moeten het tekort verminderen. Zo worden er regelmatig weesfietsen en fietswrakken verwijderd. Ook zijn enkele autoparkeerplaatsen in beeld als fietsparkeerplaats.

Elke ochtend het nieuws uit Delft in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Delft