Volledig scherm
Schaatsers op de baan. © Fred Leeflang

Overdekte schaatsbaan bij TU Delft gaat op 6 december open

De overdekte schaatsbaan Winters Delft op de campus van de TU Delft gaat op 6 december open. Het is één van de grootste tijdelijke schaatsbanen van Nederland met een overdekte hoofdbaan, een krabbelbaan voor kleine schaatsers en een zogenaamde skateway. De baan komt op terrein ‘X’ van de TU-campus aan de Mekelweg. De baan is elke dag geopend van 09.00 tot 21.00 uur. 

Tijdens de eerste twee weken zijn er tijdsblokken gereserveerd voor schoolschaatsen en zijn andere bezoekers welkom vanaf 15 uur. Scholen, kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang kunnen de baan voor een gereduceerd tarief in tijdsblokken van anderhalf uur reserveren. De schaatsbaan blijft tot 5 januari open. 

De schaatsbaan is voor het derde jaar op rij naast de TU Delft te vinden. Het evenement wordt georganiseerd door iQ Events. Dit bedrijf nam drie jaar geleden de organisatie over van  Nota Bene, dat zeventien jaar lang de ijsbaan verzorgde. Dit gebeurde lang op de Beestenmarkt, waarna de ijsbaan verhuisde naar de Schoemaker Plantage om uiteindelijk op de TU Campus te belanden.

Elke ochtend het nieuws uit Delft in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Delft