Volledig scherm
Bij de TU Delft worden op vrijdagmiddag pannenkoeken gebakken. © Twitter Rolf Hut

Pannenkoekje uit de zuurkast bij TU Delft. Gewoon, omdat het kan

Het kan, dus dan doen we het. Zo denken ze op de TU. In dat kader trof natuurwetenschappelijk genie Rolf Hut vrijdagochtend zo'n veertig hongerige studenten aan zijn universitaire lunchtafel. Op het menu: pannenkoeken. 

Een stuk of tweehonderd. Ga die maar eens buiten de reguliere keuken bakken zonder dat het rookalarm afgaat. Hut, in landelijke publicaties niet voor niets aangeduid met de geuzennaam ‘wetenschappelijke knutselkampioen', zag direct mogelijkheden. Lachend: ,,Zoek maar eens een betere afzuiging dan die in een zuurkast. Die hebben we bij de hand, dus was de keus snel gemaakt.”

Of het hapje een blijvertje wordt op de TU-kaart? ,,Nee hoor”, zegt Rolf Hut. ,,Dit soort dingen doen we één keer per jaar. Gewoon voor de leuk. En natuurlijk omdat het kan. Geen idee wat de volgende grap wordt. Dat moet vanzelf ontstaan.”

In samenwerking met indebuurt Delft