Volledig scherm
Tekst uit Shakespeares Hamlet. © Thinkstock

Park Klein Veluwe het decor voor stuk van Shakespeare

William Shakespeares beroemde komedie As you like it wordt van 19 tot en met 23 juni opgevoerd in park Klein Veluwe aan de Sint Jorisweg in Delft. Het is de derde openluchtvoorstelling van Jorisproductie onder leiding van regisseur Guido Jonckers.

In de bewerking van Jonckers volgt het publiek een groep rondtrekkende toneelspelers op hun tocht naar de stad waar ze As you like it gaan spelen – een stuk over liefde tussen mensen, en liefde voor het theater en het leven. De muziek is van componist Guus Westdorp.

In 2017 bracht Jorisproductie voor het eerst een openluchtvoorstelling in het park: Midzomernachtsdroom. In 2018 werd Camping Parksight opgevoerd, een bewerking van De Revisor. Vanwege het succes van deze voorstellingen heeft het productieteam nu besloten er een jaarlijkse traditie van te maken.

De openluchtvoorstellingen komen tot stand met hulp van deelnemers aan dagactiviteiten van GGZ Delfland en DOEL Delfland om zo bij te dragen aan de verbinding tussen psychiatrie en de Delftse gemeenschap.  

Elke ochtend het nieuws uit Delft in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Delft