Volledig scherm
Het Arsenaal. © Fred Leeflang

Parkeren bij Arsenaal toegestaan, omwonenden ongerust

Medewerkers van Het Arsenaal mogen in de toekomst op eigen terrein parkeren. Dit voorstel kan op een meerderheid in de Delftse gemeenteraad rekenen. Tegenstanders menen dat het voorstel in strijd is met het beleid om auto's in de Delftse binnenstad zoveel mogelijk te weren.

De vier parkeerplaatsen zijn bedoeld voor mensen die op het terrein van het vroegere Legermuseum werken. Ze liggen direct achter woningen aan de Breestraat. Bewoners vrezen voor geluidsoverlast. Eerder protesteerden zij met enig succes tegen de aanleg van de parkeerplaats. Nadat de gemeente eind 2017 het bestemmingsplan had vastgesteld, oordeelde de Raad van State dat aanvullend geluidsonderzoek nodig was.

Het stadsbestuur schrijft nu, dat de parkeerplaatsen alleen overdag (tussen 07.00 en 17.00 uur) mogen worden gebruikt. Ook moet het parkeerterrein worden voorzien van geluidwerende bebouwing met een hoogte van minimaal 1,80 meter. Deze maatregelen zorgen ervoor dat bij de woningen geen onaanvaardbare geluidshinder optreedt, meent wethouder Bas Vollebregt (Binnenstad, STIP).

Twijfels

De buren van het Arsenaal houden hun twijfels. Omdat de parkeerplaats privéterrein is, is de vrees dat niemand de parkeertijden gaat handhaven. Volgens wethouder Bas Vollebregt is die vrees onterecht. ,,Ook op een privéterrein moeten mensen zich aan het bestemmingsplan houden. Als dat niet gebeurt, kunnen we een dwangsom opleggen.''

Het Arsenaal gaat in de toekomst onder meer een restaurant, een grand-café en diverse bedrijven huisvesten.

Elke ochtend het nieuws uit Delft in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Delft