In de Breestraat zijn handgranaten ontploft.
Volledig scherm
In de Breestraat zijn handgranaten ontploft. © ANP

Passant gewond door handgranaat die bij coffeeshop ontplofte

Bij coffeeshops The Game in de Breestraat en The Future in de Peperstraat in Delft zijn vorige week handgranaten ontploft. Dit liet de politie vandaag weten in opsporingsprogramma Team West. 

Agenten kwamen op 17 mei af op een melding van luide knallen bij The Future in de Peperstraat. De eerste handgranaat, die volgens de politie gevuld was met metalen balletjes, ontplofte hier omstreeks 05.15 uur. Korte tijd later explodeerde ook bij The Game in de Breestraat een granaat. 

Als gevolg van de explosie verspreidden de metalen balletjes uit de granaten zich over een afstand van 75 meter. Hierdoor raakten niet alleen de coffeeshops, maar ook verschillende andere panden beschadigd. Een passant raakte gewond in het gezicht. Na de explosies zijn twee mannen of jongens op een scooter gezien.

The Future was een week eerder, op 8 mei, ook al doelwit. Toen werd omstreeks 04.00 uur op de ruiten en gevels van de coffeeshop en de naastgelegen zonnestudio Sun Style geschoten. De dader, die een bivakmuts droeg, vluchtte met een zilvergrijze auto met glazen dak die op de Koornmarkt klaarstond. 

Over het motief van de daders kan de politie nog geen uitspraken doen. Het onderzoek loopt nog en getuigen worden opgeroepen om zich te melden. 

Burgemeester Marja van Bijsterveldt veroordeelde de aanslag in de Breestraat en in de Peperstraat in Delft. Ze liet daarbij weten dat beide coffeeshops tot nader orde gesloten zijn: 

In samenwerking met indebuurt Delft