Volledig scherm
Het Reinier de Graafziekenhuis in Delft © Guus Schoonewille

Personeel Reinier de Graaf in actie voor cao

De medewerkers van het Reinier de Graaf ziekenhuis zinnen op acties voor een goede cao. Een ding staat daarbij voorop: de patiënten mogen er geen last van hebben.

Wie op woensdag 20 november een afspraak heeft in het 'Reinier' kan de actievoerders nauwelijks mislopen. Niet alleen kunnen patiënten en bezoekers die dag gratis parkeren, de actievoerders delen in rode T-shirts bloemen en ballonnen uit. Ook worden in de centrale hal gratis reanimatietrainingen gegeven. Om de actie een iets ludiek tintje te geven, gaat personeel van de operatiekamers een handje helpen als gastvrouw en gastheer op de verpleegafdelingen. Deze medewerkers staan niet ingepland voor operaties en mogen bij wijze van uitzondering die dag in OK-uniform op andere afdelingen werken.

Zondagsdiensten

Met de actie geeft het personeel gehoor aan de landelijke oproep om actie te voeren voor een betere cao. Aan zondagsdiensten doen ze niet mee, om de impact voor patiënten tot een minimum te beperken.

Alle geplande afspraken op de poliklinieken en de operatiekamers gaan gewoon door. Dat geldt ook voor patiëntenzorg op de Spoedeisende hulp, afdeling Oncologie en afdeling Verloskunde. Wendy van der Boon, anesthesiemedewerker, zegt hierover namens het actie- comité: ,,Wij willen ook graag onze stem laten horen voor een goede, uitvoerbare cao en de onderhandelaars een hart onder de riem steken. We laten onze patiënten en bezoekers ook graag weten waarom wij actie voeren en doen dit graag op een manier die bij ons past. Daarom kiezen we voor patiëntvriendelijke en collegiale acties.”

Elke ochtend het nieuws uit Delft in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Delft