Volledig scherm
Ter illustratie. © Koen Suyk

Pijnacker gaat flink schuiven met scholen

Pijnacker-Nootdorp bereidt zich voor op een grote schuifoperatie in het basisonderwijs. Doel is een betere scholenspreiding in de kinderrijke gemeente.

De gemeente gaat onder meer aan de slag met het scholencomplex Koningshof in de gelijknamige wijk. Aan de westkant van Pijnacker verzorgen de basisscholen De Tweemaster, de Johannesschool en Casa het onderwijs voor leerlingen tussen 4 en 12 jaar. 

Mede als gevolg van de vele nieuwbouwprojecten kampen de scholen in Koningshof inmiddels met een groot lokalentekort.

De oplossing is deels gevonden door de verhuizing van De Tweemaster, een school voor openbaar Daltononderwijs. De school wordt gevestigd in Ackerswoude, een nieuwbouwwijk aan de (noord)oostkant van Pijnacker. De relatief kleine school denkt hier flink te kunnen groeien. 

Uitbreiding

Dankzij de verhuizing van De Tweemaster kan Casa uitbreiden in Koningshof. Het bestaande gebouw wordt bovendien gerenoveerd. De school voor tweetalig Montessori-onderwijs maakt een sterke groei door. De afgelopen jaren groeide het leerlingental van twintig naar bijna driehonderd. 

De gemeente wil de verhuisoperatie mede gebruiken om de bereikbaarheid van de scholen te verbeteren. Ook worden maatregelen voorbereid om de verkeersveiligheid rond het scholencomplex in Koningshof te verbeteren. 

De voorstellen worden toegelicht op een informatie-avond voor omwonenden in Koningshof. De plannen hebben een voorlopig karakter. ,,We willen de inbreng van omwonenden graag verwerken in de plannen”, laat een gemeentewoordvoerder weten. 

De informatie-avond heeft plaats in de raadszaal van de gemeente Pijnacker-Nootdorp en is aanstaande maandag om 19.00 uur. 

Elke ochtend het nieuws uit Delft in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Delft