Volledig scherm
De Piratenpartij Delft maakt zich zorgen over wat er online met de persoonlijke gegevens van Delftenaren gebeurt. © Angelo Blankespoor

Piratenpartij en STIP geven lesje digitale zelfverdediging

De roep om meer online veiligheid klinkt steeds duidelijker. Veel mensen maken zich zorgen over wat er met hun persoonlijke gegevens gebeurt en hoe ze zichzelf beter kunnen beschermen. STIP en de Piratenpartij Delft houden vanavond een workshop over digitale zelfverdediging in het Prinsenkwartier aan het Sint Agathaplein.

Tijdens het interactieve programma leren deelnemers hoe ze zich online beter kunnen beschermen. Na een korte introductie staat de avond vooral in het teken van ‘doen’. Hierbij worden vragen als ‘hoe kan ik het beste omgaan met wachtwoorden?’, ‘welke programma’s kan ik het beste gebruiken?’en ‘hoe zorg ik dat mijn gegevens veilig zijn?’ beantwoord. Aan de workshoptafels worden de verschillende onderwerpen behandeld.

Alternatieven

Er worden verschillende privacy-vriendelijke en veilige alternatieven geïntroduceerd voor de programma’s die veel mensen op dit moment gebruiken. Het is dus heel belangrijk om de eigen laptop, telefoon en/of tablet mee te nemen en ermee aan de slag te gaan. De aanvang is 20.00 uur.

In samenwerking met indebuurt Delft