Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Politie controleert op plekken waar Delftenaren het vaakst over klagen, maar treft overtreders niet aan

De politie heeft Delftenaren gevraagd waar zij de meeste verkeersovertredingen zien gebeuren. Aan de hand van deze klachten ging de plaatselijke hermandad op pad, maar kon vrijwel niemand op heterdaad betrappen.

De dienders zijn op één dag naar de plekken gegaan die bij inwoners van de stad de meeste irritaties bezorgen. De agenten trapten af op de Van Miereveltlaan in Vrijenban, waar automobilisten regelmatig over het wegdek zouden scheuren. In het kwartier dat de politie controleerde, konden geen overtreders worden betrapt. ‘Het was vrij druk op de weg, dus we gaan het op een ander tijdstip nog eens proberen.’

Bewoners van Vrijenban klaagden ook over hardrijders op de Dr. Schaepmanstraat. Volgens de politie was een controle langs deze weg echter niet nodig omdat het door de drempels vrijwel onmogelijk is om harder dan dertig kilometer per uur te rijden.

Aan de Beethovenlaan in de wijk Buitenhof stond de politie twintig minuten lang te controleren op bestuurders die aan de verkeerde kant van de vluchtheuvel passeren. Geen van de 47 voorbijrijdende automobilisten ging echter de fout in.

Jongeren met lachgasballonnen

Bewoners van verzorgingshuis Buytenweye aan de Chopinlaan hebben regelmatig overlast van jongeren die rondhangen en lachgas gebruiken. De politie is twee maal langsgegaan, maar trof beide keren geen vervelende jongeren aan die aan een ballon stonden te lurken. Ook zochten de agenten naar raddraaiers die regelmatig rondhangen bij winkels aan de Papsouwselaan, maar daar kon niemand betrapt worden. Volgens de politie kwam dit vermoedelijk door het slechte weer.

Uiteindelijk hebben de agenten wel wat boetes kunnen uitschrijven. Drie automobilisten kregen een bekeuring voor het rijden over een bussluis op de Reinier de Graafweg. Eén fietser die twee keer achter elkaar door rood reed, is ook op de bon geslingerd.

De politie zegt de komende dagen vaker te willen gaan controleren op de plekken waar Delftenaren het vaakst over klagen.

In samenwerking met indebuurt Delft