Volledig scherm
Mona Baartmans, vermist sinds 23-09-2018. © Politie Delft

Politie druk met de reconstructie van de laatste uren van Mona

Na de vondst van het stoffelijk overschot van Mona Baartmans in Heinenoord is het politie-onderzoek naar de zaak bepaald nog niet ten einde. 

Rechercheurs pogen de laatste uren van de 79-jarige Delftse te reconstrueren. Verdachte Ton L., de 60-jarige zoon, doet er nog altijd het zwijgen toe.

Het onderzoek spitst zich toe op de Hoeksche Waard, waar Ton L. op 23 september naartoe reed. Dat gebeurde nadat hij samen met zijn moeder een bezoek bracht aan Mona's echtgenoot in een Haags verzorgingshuis. Daarna is Mona niet meer levend gezien.

De zwarte Renault Megane is na het vertrek uit Den Haag eerst in Delft geweest. 's Middags om zes uur werd de auto vervolgens geregistreerd door een bewakingscamera in Oud-Beijerland, de woonplaats van Ton L.

Renault Megane

Later op de avond blijkt de auto urenlang in Heinenoord te zijn geweest, de plaats waar Mona eind vorige week werd gevonden in het bos. Haar doodsoorzaak wordt nog altijd onderzocht. Het lichaam is nog niet vrijgegeven.

De Renault Megane viel op vanwege een rood schildpadje op het dashboard. In de Hoeksche Waard heeft de politie getuigen opgeroepen die de bewuste avond of nacht de auto hebben gezien. Mogelijk was de auto ook in de buurt van Puttershoek.

De politie weet dat er mensen zijn geweest, onder wie een stel in een KPN auto. Zij zouden zondagavond over de dijk bij het bos hebben gereden en daar hun hond hebben uitgelaten. Ook is er volgens de politie rond 21.00 uur een donkere bestelbus geweest, mogelijk van een hondenuitlaatservice.

Elke ochtend het nieuws uit Delft in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Delft