Volledig scherm
De vondst werd gedaan in een loods aan de Schieweg. © Politie

Politie rolt enorm drugslab op in loodsencomplex

In een loodsencomplex aan de Schieweg in Delft heeft de politie gisteravond een grote hoeveelheid drugs aangetroffen. Later die avond hield de recherche in Den Haag een 26-jarige Hagenaar aan. In zijn woning trof de politie ook nog eens vier vuurwapens aan.

Bij de Schieweg in Delft viel de politie binnen in twee zeecontainers en een garagebox. Bij de doorzoekingen troffen rechercheurs een grote hoeveelheid chemicaliën (ruim 1750 kg, bestemd voor de fabricage van synthetische drugs), ruim 30.000 amfetamine tabletten, 55 kilo pure MDMA-poeder en diverse apparatuur voor de opbouw van een laboratorium aan.

Na de vondst van een drugslab, vorige week dinsdag in een vakantiewoning in het Zeeuwse Kamperland, zette de recherche het onderzoek voort. Dit leidde maandag naar het loodsencomplex aan de Schieweg.

De verdachte Hagenaar wordt donderdag voorgeleid bij de rechter commissaris. In de woning op het vakantiepark hield de recherche vorige week drie mannen en een vrouw aan. Zij zitten nog steeds vast. De recherche zet het onderzoek voort en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Volledig scherm
Er werd een grote hoeveelheid chemicaliën (ruim 1750 kg, bestemd voor de fabricage van synthetische drugs), ruim 30.000 amfetamine tabletten, 55 kilo pure MDMA-poeder en diverse apparatuur voor de opbouw van een laboratorium aangetroffen. © Politie

In samenwerking met indebuurt Delft