Marja van Bijsterveldt arriveert met haar fiets op de plaats delict om met geschrokken ondernemers te spreken.
Volledig scherm
Marja van Bijsterveldt arriveert met haar fiets op de plaats delict om met geschrokken ondernemers te spreken. © Fred Leeflang

Politie zoekt getuigen van schietincident Beestenmarkt

De recherche in Delft is op zoek naar getuigen en beeldmateriaal van de schietpartij die vannacht de Beestenmarkt in Delft opschrikte. Twee winkelruiten zijn hierbij beschadigd geraakt, waarschijnlijk als gevolg van kogels uit een automatisch wapen. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen.

De politie spreekt momenteel met buurtbewoners en kijkt of er camerabeelden van het incident zijn. Ook wordt er een uitgebreid sporenonderzoek verricht. Burgemeester van Bijsterveldt is vanochtend vroeg bij de plaats delict langsgegaan om met de pandeigenaren te spreken en zich door de politie te laten informeren.

Het betreft alweer het derde soortgelijke incident in korte tijd. Op 8 mei werden twee winkels in de Peperstraat met een automatisch wapen beschoten. Later die maand werden ook twee coffeeshops in de Breestraat en Peperstraat door handgranaten beschadigd. Of de incidenten met elkaar in verband kunnen worden gebracht, wordt nog onderzocht.

De politie is op zoek naar getuigen die omstreeks 4.30 uur iets hebben gezien op de Molslaan of de Beestenmarkt, of informatie hebben over de eerdere incidenten. Zij kunnen (eventueel anoniem) contact opnemen met de districtsrecherche Delft.

  1. Van Bijsterveldt door het stof na ‘verontrustende herdenking Max en Mathijs’
    PREMIUM

    Van Bijster­veldt door het stof na ‘verontrus­ten­de herdenking Max en Mathijs’

    De senaat van het Delftsch Studenten Corps wordt vrijdag op het matje geroepen door Marja van Bijsterveldt. Dat kondigde de Delftse burgemeester donderdagavond aan in de gemeenteraadsvergadering. Aanleiding vormt de herdenking van de tragisch om het leven gekomen surfers Max en Mathijs. In strijd met de, vanwege de coronacrisis ingestelde, noodverordening werd de herdenking zaterdag bijgewoond door zo'n negenhonderd belangstellenden.

In samenwerking met indebuurt Delft