Fred Leeflang
Volledig scherm
© Fred Leeflang

Prijswinnende koelkast houdt de bubbels koel

Een champagne-ontbijt is doorgaans iets voor bon-vivants die de boel eens lekker de boel willen laten. Gisterochtend vloeiden de feestelijke bubbels echter op een plek waar wetenschappers met veel ernst, toewijding en doorzettingsvermogen aan uitvindingen werken.

 1. Hoe blijft ADO fysiek overeind in loodzware weken? ‘Ik leg energie in de duels zonder moe te worden’
  PREMIUM

  Hoe blijft ADO fysiek overeind in loodzware weken? ‘Ik leg energie in de duels zonder moe te worden’

  ADO Den Haag maakt zich op voor de return tegen FC Eindhoven. De ploeg van trainer Giovanni Franken wint het in de play-offs om promotie naar de eredivisie momenteel mede op fysieke kracht. ADO komt energiek en sterk voor de dag en de technische staf heeft er de laatste tijd veel aan gedaan om ervoor te zorgen dat het elftal dat kan blijven volhouden. ,,IJsbaden, voedingsprogramma’s, we doen er alles aan om het herstel te bevorderen.”
 2. Angst voor ontsnapping RAF-terroristen met anti-tankwapens
  PREMIUM
  plaats delict

  Angst voor ontsnap­ping RAF-terroris­ten met an­ti-tankwapens

  In de herfst van 1977 is Duitsland in de ban van acties van de extreem-linkse terroristengroep Rote Armee Fraktion (RAF), in mei 1970 begonnen als Baader Meinhof groep. De angst slaat ook over naar Nederland. De Binnenlandse Veiligheidsdienst weet dat terroristen ons land als uitvalsbasis gebruiken: huizen huren en transport regelen. Voor de rubriek Plaats Delict beschrijft Hans Hemmes elke week een plek met een ‘bloederig’ verleden.

In samenwerking met indebuurt Delft