Volledig scherm
Prins Pieter-Christiaan, prinses Anita en hun dochter Emma steken zaterdag hun handen uit de mouwen tijdens NLdoet. © anp

Prinselijk paar verft gebouw Rode Kruis in Delft

Delft krijgt zaterdag koninklijk bezoek in het kader van de vrijwilligersactie NLdoet. Prins Pieter-Christiaan en prinses Anita van Oranje-Nassau-van Vollenhoven steken de handen uit de mouwen. Zij gaan van 10.00 tot 13.00 uur het gebouw van het Rode Kruis afdeling Delft en Midden-Delfland aan de Vulcanusweg in Delft opknappen. Het prinselijk paar wordt vergezeld door hun dochter Emma.

,,Het is een mooie traditie geworden dat het koninklijk huis meewerkt aan NLdoet. En we zijn natuurlijk erg blij met de komst van het prinselijk paar en hun dochter in Delft'', laat Rode Kruis-woordvoerster Daphne de Wit weten.

De opening van NLdoet in Delft wordt zaterdag verricht door burgemeester Marja van Bijsterveldt. Ze doet dat om 09.15 uur in zorginstelling De Bieslandhof aan de Beukenlaan. ,,Daar zal de burgemeester het belang van vrijwilligerswerk onderstrepen en haar grote waardering uitspreken voor de vele Delftenaren die zich inzetten voor de samenleving'', verduidelijkt een gemeentelijk woordvoerder.

Viooltjes
Na de opening van Van Bijsterveldt begint de eerste klus van NLdoet in Delft. De bewoners van De Bieslandhof en vrijwilligers planten samen viooltjes. Wethouder Lennart Harpe gaat hen daarbij helpen. Ook andere leden van het college steken de handen uit de mouwen op locaties in de stad. Zo gaat wethouder Ferrie Förster helpen bij het zomerklaar maken van de speeltuin Westerhonk.

In samenwerking met indebuurt Delft