De sneltest wordt alleen aan huisartsen verkocht.
Volledig scherm
PREMIUM
De sneltest wordt alleen aan huisartsen verkocht. © Fred Leeflang

Producent zwangerschapstest maakt nu sneltest corona: 'binnen kwartier uitslag’

Een nieuwe sneltest voor het coronavirus vliegt de schappen uit. Kort nadat de eerste zending maandag op de Nederlandse markt kwam, was het middel direct uitverkocht. Met de sneltest kan binnen vijftien minuten worden aangetoond of een patiënt antistoffen heeft aanmaakt tegen het coronavirus Covid-19, claimt de fabrikant.

De sneltest bestaat uit een testcassette, een buffervloeistof en een pipetje en wordt uitsluitend geleverd aan huisartsen en ziekenhuizen. Bij patiënten wordt een druppel bloed afgenomen. Die wordt gemengd met de vloeistof. Bij twee lijnen in het testvenster is de uitslag positief. Bij een lijn is de uitslag negatief.

  1. Eric zeilt met oude driemaster de wereld over: Rondje Antarctica en dan van lockdown Argentinië naar Scheveningen
    PREMIUM

    Eric zeilt met oude driemaster de wereld over: Rondje Antarctica en dan van lockdown Argentinië naar Schevenin­gen

    Eric Kesteloo (57) zeilde met de Bark Europa, een oude driemaster, rond Antarctica. Twee weken geleden meerde hij aan in Argentinië en liet hij zijn gasten van boord. Maar door de coronacrisis kan zijn bemanning van 18 zeilers ineens niet meer terug naar huis vliegen. ,,Argentinië zit nu volledig op slot. We hebben daarom besloten om in één klap terug naar Scheveningen te zeilen.’’

In samenwerking met indebuurt Delft