Volledig scherm
Schets Guldenwater © Guldenwater

Project Guldenwater verkocht aan fondsen

Syntrus Achmea RE&F en Stichting Pensioenfonds Openbaar Vervoer hebben 136 woningen van het project ‘Guldenwater’ in Delft aangekocht van Ballast Nedam Development. De bouw is inmiddels begonnen.

Het project van de drie organisaties is het eerste en grootste deelproject in de stad. De woningen worden gebouwd in het stationsgebied, naast het nieuwe station en aan het Van Leeuwenhoekpark, waar op dit moment de wijk Nieuw Delft verrijst. In totaal worden 184 nieuwe woningen gebouwd, bestaande uit 177 appartementen en zeven parkwoningen. Hierdoor kunnen in 2020 ruim 450 bewoners de huizen betrekken.

Het gaat om vijf gebouwen, ontworpen door Faro Architecten en Moke Architecten, met een gezamenlijke binnentuin. De grootte van de appartementen varieert tussen 50 en 140 vierkante meter. De parkwoningen zijn 200 vierkante meter groot. De woningen zijn allemaal energiezuinig. Op de daken van de appartementencomplexen liggen zonnepanelen en de verwarming en koeling zullen worden geregeld door een warmte-koude opslaginstallatie met warmtepompen. 

Elke ochtend het nieuws uit Delft in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Delft