Volledig scherm
Onderzoek in bos Mona Baartmans aan Jack Dawson Green Pad Heinenoord © MediaTV

Rechtbank verplicht verdachte van gruwelijke moedermoord met tiewrap bij zitting aanwezig te zijn

Zaak Mona BaartmansDe 61-jarige Ton L. die wordt verdacht van het doden en begraven van zijn moeder Mona Baartmans uit Delft en het verduisteren van geld van haar rekening, moet tijdens de inhoudelijke behandeling van zijn zaak verplicht in de rechtbank verschijnen. 

Dat zei de rechter vanmorgen. Tot nu toe is de man uit Oud-Beijerland niet verschenen tijdens de inleidende zittingen in de Haagse rechtbank.

De behandeling van de zaak staat op 14 oktober gepland, maar het onderzoek naar de dood van de 79-jarige vrouw is nog niet helemaal afgerond. De officier van justitie wil daarom een kleine slag om de arm houden. Er moet onder meer nog met de patholoog gesproken worden over de doodsoorzaak van de vrouw. Door de staat van haar lichaam kon namelijk geen doodsoorzaak worden vastgesteld.

Verpleeghuis

Volledig scherm
Mona Baartmans © Politie Delft

Baartmans was sinds 23 september vermist. Ze had die dag haar man bezocht in een verpleeghuis in Den Haag. Vanuit het verpleeghuis stapte de vrouw, die slecht ter been is, bij iemand in een zwarte auto. Sindsdien ontbrak elk spoor. Een week later werd haar oudste zoon aangehouden. Het lichaam van de 79-jarige vrouw werd pas begin november gevonden in de bossen in Heinenoord.

De advocaat van L. laat weten dat hij een verklaring heeft afgelegd, maar meer kan hij er niet over vertellen.

Meer lezen over het overlijden van Mona Baartmans? Dat kan hier!

Elke ochtend het nieuws uit Delft in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Delft