Volledig scherm
Wil Vogelaar Den Hoorn © Fred Leeflang

Rechters buigen zich pas in september over brute roofmoord op Wil Vogelaar (59)

Het duurt nog wel even voordat de moord op Wil Vogelaar in Den Hoorn inhoudelijk behandeld gaat worden. Pas eind september, anderhalf jaar na de gewelddadige moord op de 59-jarige man, komt de rechtbank toe aan de inhoudelijke behandeling van de zaak. Tot die tijd blijven de drie verdachten vastzitten.

Een van de verdachten, Daniëlle van H. (45) uit Delft vroeg vrijdag voor de tweede keer om vrijlating uit voorarrest. Volgens haar advocaat zou ze maar een ‘ondergeschikte rol’ hebben gespeeld in de moordzaak. ,,We kunnen ons de frustratie van mevrouw voorstellen”, antwoordde de rechter. 

Hij besloot dat Van H. in de cel blijft omdat het gaat om een zeer ernstige zaak. Niet alleen omdat het slachtoffer werd vermoord, maar ook omdat de daders zijn telefoon, televisie, en pinpas hebben gestolen. Tijdens eerdere rechtszittingen bleek dat Wils armen en benen waren vastgebonden. Ook zou hij GHB toegediend hebben gekregen. Hij is overleden aan messteken in zijn rug. 

Naast Daniëlle van H. worden twee mannen, Vincent de B. (41) en Gijsbert S. (20), verdacht van de roofmoord. Zij kwamen vrijdag niet naar de rechtbank voor de zogenaamde pro-formazitting, maar bleven in hun cel. De drie verdachten zouden elkaar kennen uit het drugscircuit.

Het OM gaat er vanuit dat Daniëlle van H. gereden heeft. Tijdens een eerdere zitting vroeg ze ook al om vrijlating, maar ook toen werd dat geweigerd. Verdachte Vincent de B. heeft tot nu toe geweigerd iets te zeggen over de moordzaak. Zijn advocate maakte vrijdag bekend dat hij toch een verklaring wil afleggen. Dat zal dan gebeuren bij de politie, voor de inhoudelijke behandeling van de zaak door de rechtbank op 26 en 26 september.

Elke ochtend het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Delft of Westland!

In samenwerking met indebuurt Delft