Regenboogvlag wappert bij Delfts stadskantoor

VideoDe Delftse gemeente heeft vandaag de regenboogvlag bij het stadskantoor gehesen om een statement te maken tegen de omstreden Nashville-verklaring.

De vlag wappert, ,,omdat je in Delft mag zijn wie je bent en houden van wie je wil!”, zo schrijft de gemeente bij een video van de gekleurde vlaggen. 

De Delftse wethouder Hatte van der Woude (VVD) van onderwijs, jeugd en Integratie onderstreept het belang van inclusiviteit. ,,Delft is een regenboog-gemeente: van ons mag iedereen van iedereen houden. Vandaag hebben we weer de regenboogvlag gehesen. Maar er moet eigenlijk geen twijfel over zijn... ook niet de andere dagen van het jaar, waarop we ook geregeld anti-LHBT geluiden horen.” Stephan Brandligt (GroenLinks), wethouder duurzaamheid, werk en financiën is het eens met het betoog van Van der Woude: ,,Zo is het maar net!”

Naast het stadskantoor heeft ook het Hoogheemraadschap Delfland een regenboogvlag gehesen. ,,De regenboogvlag kleurt vandaag de tuin van het Gemeenlandshuis. Want ook bij Delfland mag iedereen zichzelf zijn!” aldus het hoogheemraadschap. 

In de zogenoemde Nashville-verklaring, die is overgewaaid uit de VS, wordt ervoor gepleit om alle seksualiteit binnen huwelijken tussen man en vrouw te houden. Homoseksualiteit wordt afgewezen. ,,Wij bevestigen dat het zondig is om homoseksuele onreinheid of transgenderisme goed te keuren’', aldus het pamflet.

Volledig scherm
Regenboogvlag bij stadskantoor Delft. © Gemeente Delft

In samenwerking met indebuurt Delft