Volledig scherm
Ter illustratie. © Guus Schoonewille

Reinier de Graaf vaccineert personeel tegen griepvirus

Met de ‘r’ in de maand is het zaak om een griepgolf zoveel mogelijk te voorkomen. Zeker in een omgeving als een ziekenhuis, waar besmetting met het griepvirus vooral voor patiënten extra gezondheidsrisico’s met zich mee kan brengen. De leiding van het Reinier de Graaf ziekenhuis roept alle medewerkers op om zich te laten vaccineren. 

Niemand zit immers te wachten op risicovolle situaties voor patiënten, opnamestops en een verhoogde werkdruk. Een griepprik kan de kans op deze problemen aanzienlijk verkleinen. Medewerkers die de griepprik halen, beschermen zo patiënten, collega’s en zichzelf, zegt verpleegkundige Marianne van Gaalen. Ze is een van de ambassadeurs van de griepvaccinatiecampagne en ontdekte dat er ook onder ziekenhuismedewerkers veel vragen zijn over het griepvaccin. 

Quote

Door je te laten vaccineren, help je de veiligheid voor de patiënten te verhogen

Van Gaalen

Een goede voorlichting en het verhogen van de vaccinatiegraad in Reinier de Graaf hebben haar warme aandacht. ,,Door je te laten vaccineren, help je de veiligheid voor de patiënten te verhogen”, vertelt ze. ,,Veel patiënten in het ziekenhuis zijn erg kwetsbaar en een griep kan ernstige gevolgen hebben. Ook voor medewerkers zoals verpleegkundigen is het belangrijk om de prik te halen. Bij griep ben je minimaal een week flink ziek. Maar ook de periode daarna is je conditie nog niet optimaal, terwijl de werkdruk oploopt als meerdere collega’s op een afdeling de griep krijgen. De griepprik kan er dus voor zorgen dat je de winter goed doorkomt en kan verzuim op de afdelingen tegengaan.” Of de boodschap doorkomt is de vraag. Vorig jaar liet 34 procent van de medewerkers van Reinier de Graaf zich vaccineren.

Elke ochtend het nieuws uit Delft in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Delft