Directeur Carina Hilders van het Reinier de Graaf ziekenhuis: ,,Met de corona-piek op komst, moeten we extra zuinig omgaan met middelen en mankracht."
Volledig scherm
PREMIUM
Directeur Carina Hilders van het Reinier de Graaf ziekenhuis: ,,Met de corona-piek op komst, moeten we extra zuinig omgaan met middelen en mankracht." © Fred Leeflang

Reinier de Graaf ziekenhuis verwacht dit weekend piek in aantal patiënten: ‘We hebben hier op getraind’

InterviewHet Reinier de Graaf ziekenhuis verwacht dit weekend de piek in het aantal coronapatiënten. Het is volgens directeur Carina Hilders alle hens aan dek in een ‘onwerkelijke’ situatie.

Quote

Niet-noodzake­lij­ke operaties moeten helaas wachten. Corona heeft onze prioriteit

Carina Hilders, Directeur Reinier de Graaf ziekenhuis

Het aantal ic-bedden in het Reinier de Graaf ziekenhuis is in korte tijd opgeschaald van 8 naar 26. Niet corona gerelateerde zorg is zoveel mogelijk ‘naar buiten’ verplaatst. Zo verhuisde een afdeling van Pieter van Foreest onlangs naar het Westcord hotel en verkaste de huisartsenpost (HAP) van het ziekenhuis naar de sportzaal van revalidatiecentrum Basalt. 

Poli's zijn daarnaast voornamelijk telefonisch en via beeldverbindingen operationeel en alleen operaties en zorg die niet kunnen wachten, zoals op de afdelingen verloskunde en oncologie, gaan ‘gewoon’ door.

In samenwerking met indebuurt Delft