Volledig scherm
Repair Kid bij straatfeest. Ter illustratie. © Repair Kid

Repair Kid leert kinderen dat weggooien niet hoeft

Dingen weggooien die eigenlijk nog best goed zijn te gebruiken, dat kan niet in een tijd waarin het milieu steeds meer centraal komt te staan. Repaircafé Nootdorp laat zien dat verstandig omgaan met gebruiksvoorwerpen niet alleen nodig, maar ook leuk is. 

Quote

De kinderen gebruiken echt gereed­schap en krijgen hulp van mensen met een technische achter­grond

Joyce de Haan

Zaterdag 20 oktober komt de Repair Kid naar kindcentrum De Regenboog aan de Julianastraat 1. Tussen 10.00 en 12.00 uur kunnen kinderen en hun ouders kennis maken met de tips en trucs die 'oude' spullen weer als nieuw maken.

,,We zijn blij met het bezoekje van Repair Kid", zegt Joyce de Haan van Repaircafé Nootdorp. Het is een reizende bus die op markten, buurtfeesten en andere festiviteiten kinderen de ruimte geeft om te onderzoeken hoe apparaten eigenlijk in elkaar zitten. Niet alleen door ze ernaar te laten kijken, ze mogen ze ook slopen. ,,Dat gebeurt natuurlijk onder begeleiding", lacht De Haan, om het beeld van een desolaat slagveld op voorhand bij te sturen. ,,De kinderen gebruiken echt gereedschap en krijgen hulp van mensen met een technische achtergrond. Met de onderdelen die overblijven kunnen de kinderen hun eigen kunstwerk maken. Zo kunnen ze ervaren dat iets misschien niet meer geschikt is voor waarvoor het bedoeld is, maar dat weggooien zonde is."

Er zijn dus echte reparateurs aanwezig en daar is nog een andere reden voor. ,,Er is die zaterdag ook een fietsverlichtingsactie in samenwerking met de ANWB", zegt Joyce de Haan. ,,Een goede verlichting op de fiets is erg belangrijk. We raden iedereen aan om op de fiets te komen. Dan kan de verlichting worden gecheckt en kunnen de kinderen in de winter veilig de weg op."

Elke ochtend het nieuws uit Delft in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Delft