Volledig scherm
PREMIUM
© FOTOBURO FRED NIJS

Rob Pieterse is zanger voor ’t leven

De Maria van Jessekerk heeft met Rob Pieterse een blijvertje in huis. De 79-jarige Delftenaar zingt al zestig jaar in kerkkoor Deo Sacrum.

Toen Rob Pieterse in 1939 werd geboren, stond zijn ouderlijk huis aan de Oostsingel op het randje van Delft. Ravotten in de weilanden, slootje tutten en kikkers vangen bezorgden hem een heerlijke jeugd. ,,Je kan je nu bijna niet meer voorstellen dat kinderen in Delft toen zoveel plek hadden om zich uit te leven. Waar nu de Bomenwijk staat, liepen toen de koeien.”

De kleine Rob groeide op als een vrolijke jongeman die van aanpakken wist. Zo stond hij in zijn vrije tijd frieten te bakken bij de legendarische snackbar Buitendijk op de Burgwal. Gewoon, omdat hij dat leuk vond. En misschien sprong daar wel het ondernemersvirus op hem over, realiseert hij zich nu. ,,Ik zag al vroeg in mijn leven dat ik zelf een bedrijf wilde hebben. Dus toen ik bij kappersgroothandel Indola in Rijswijk werkte (tegenwoordig is in het gebouw een kunstcentrum gevestigd, red.) nam ik vrij snel de stap en begon voor mezelf. Dat is jarenlang goed gegaan. Van een garageboxje met spullen tot een bedrijfskantoor van vijftienhonderd vierkante meter in Nootdorp. Ik ben er in 2007 mee gestopt. Een tevreden pensionado? Ja, dat mag je wel zeggen.”

In samenwerking met indebuurt Delft