Volledig scherm
PREMIUM
© FOTOBURO FRED NIJS

Robotteam Stanislas gaat naar WK in de VS

Het Stanislas Tech Team heeft zich met hun zelfgemaakte robot geplaatst voor het WK FIRST Tech Challenge (FTC). De scholieren gaan in april de strijd aan in Detroit.

Quote

We proberen de perfecte robot te bouwen, een ideale manier te vinden om blokken te stapelen

Brenda

Het bericht over het toelatingsticket komt totaal onverwacht binnen tijdens het interview over de robot. Julia, Brenda, Bram, Max, Tómas, en teamcaptain Wendel leggen in een natuurkundelokaal uit hoe de wedstrijd in zijn werk gaat. Opeens merkt Bram droogjes op dat hij een bericht op zijn mobieltje heeft. Van de organisatie in de Verenigde Staten: ,,We’re very happy that you have been selected....”

De scholieren vliegen elkaar direct spontaan om de hals en glunderen. ,,We gaan echt!” Er zijn maar drie tickets voor Europa vergeven; de andere zijn voor het Maerlant Lyceum (team Pink) in Den Haag en een Roemeense school.

Het is de bekroning van maanden ploeteren, ook in hun vrije tijd. Brenda heeft het bijgehouden: zo’n 100 uur. Dat is veel meer dan vereist is voor een profielwerkstuk dat de leerlingen over het project maken.

,,We proberen de perfecte robot te bouwen, een ideale manier te vinden om blokken te stapelen”, zegt Brenda. Alle ogen zijn gericht op L.U.I.G.I, de robot die op tafel staat en die nog het meeste lijkt op een mini-vorkheftruck.

In samenwerking met indebuurt Delft