Volledig scherm
Foto ter illustratie. © AD

Ruimte voor achttien tiny houses Midden-Delfland

In Midden-Delfland is ruimte voor de bouw van maximaal achttien tiny houses. Die moeten komen aan de Woudselaan in Den Hoorn (5-10 huisjes), de natuurspeelplaats nabij voetbalclub Schipluiden (2-3 huisjes) en terrein Euterpe in Maasland (5 huisjes). Dat heeft het college van Midden-Delfland voorgesteld aan de gemeenteraad.

Tiny houses zijn volwaardige woningen op kleine schaal. Ze worden bewust gebouwd en bewoond vanuit de behoefte een eenvoudiger leven te leiden. Bij het ontwerp en de bouw van de kleine woningen wordt gebruik gemaakt van innovatieve technologieën. Een tiny house is maximaal vijftig vierkante meter. De grootste toekomstige plek is de Woudselaan in Den Hoorn, waar een terrein van ruim 4.000 vierkante meter beschikbaar is voor experimentele woningbouw.

'De komende vijf jaar kan de locatie gebruikt en beheerd worden door de tiny houses-bewoners. Na deze periode kunnen we beoordelen of de tiny houses hier geheel of gedeeltelijk permanent blijven of dat de locatie invulling moet geven aan een andere experimentele woonvorm', zo stelt het college in een voorstel aan de raad.

In samenwerking met indebuurt Delft