Volledig scherm
Ter illustratie. Schoolspulletjes voor kinderen die in armoede leven. © Annina Romita

Samen op de bres voor schoolgaande kinderen

Stichting Leergeld en de gemeente Pijnacker-Nootdorp hebben opnieuw de handen ineengeslagen voor kinderen waarvan de ouders een laag inkomen hebben.

Wethouder Hanneke van de Gevel (Jeugd en Jongeren) en voorzitter van Stichting Leergeld Marco Sikkel ondertekenden onlangs een nieuwe officiële samenwerkingsovereenkomst voor 3,5 jaar.

Ouders met kinderen op de basis- of middelbare school (4 tot 18 jaar) kunnen via de stichting ondersteuning krijgen in de vorm van een schoolspullenpas. Met het bedrag op de pas kunnen schoolspullen zoals een agenda en rugzak worden gekocht bij lokale en regionale winkels. Ook komen de kinderen om de drie jaar in aanmerking voor een laptop, computer of fiets.

Om de belangrijkste dag in het jaar te kunnen vieren, is er ook een zogeheten verjaardagsbox van Stichting Jarige Job te bestellen. Deze box bevat alles voor een feestje: snacks voor thuis, traktaties voor op school, versierselen zoals ballonnen en slingers, cadeautjes en een taart die eigenhandig versierd kan worden met glazuur, slagroom en kaarsjes.

Elke ochtend het nieuws uit Delft in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Delft