Volledig scherm
© Gratis

Saskia du Bois in finale NK pitchen

De Delftse Saskia du Bois staat op 26 maart in de finale van het NK pitchen. Pitchen is het presenteren van een idee, een droom of zichzelf aan een publiek. Du Bois doet dit in de vorm van een persoonlijke pitch.

Quote

Ik ben er klaar voor

Saskia du Bois

,,Ik vertel in mijn pitch voor War Child waarom ik vrijwilliger ben. Dit doe ik door een herkenbaar verhaal te vertellen. Net als iedereen heb ik een druk leven. Ik ben moeder en zelfstandig ondernemer. Toch maak ik tijd om oorlogskinderen te helpen. Doordat dit voor veel mensen herkenbaar zal zijn, denk ik dat ik een goede kans maak in de finale'', aldus Du Bois.

Samen met vijf anderen staat de Delftse in de finale van het NK. Voor Du Bois is dit een grote stap buiten haar 'comfort zone'. ,,De organisatie van War Child had het idee om mee te doen aan de wedstrijd om aandacht te vragen voor oorlogskinderen. Niemand wilde het oppakken, dus toen heb ik mij uiteindelijk aangemeld. Het zou zonde zijn om er niks mee te doen voor de bekendheid van de organisatie. Eigenlijk vind ik meedoen heel spannend, maar ik wilde het per se proberen. Ik moest van mezelf even niet zo tuttig doen."

Du Bois denkt dat haar persoonlijk verhaal en uitstraling haar ver zal brengen. Om zo goed mogelijk voorbereid te zijn, kregen de finalisten nog een individuele training. Deze heeft Du Bois gisteren gehad. ,,Ik heb samen met mijn coach, Nathalie Mangelaars, de pitch nog verder aangescherpt en de puntjes op de i gezet. Nu ben ik er klaar voor.''

In samenwerking met indebuurt Delft