Volledig scherm
© Gratis

Saskia du Bois in finale NK pitchen

De Delftse Saskia du Bois staat op 26 maart in de finale van het NK pitchen. Pitchen is het presenteren van een idee, een droom of zichzelf aan een publiek. Du Bois doet dit in de vorm van een persoonlijke pitch.

Quote

Ik ben er klaar voor

Saskia du Bois

,,Ik vertel in mijn pitch voor War Child waarom ik vrijwilliger ben. Dit doe ik door een herkenbaar verhaal te vertellen. Net als iedereen heb ik een druk leven. Ik ben moeder en zelfstandig ondernemer. Toch maak ik tijd om oorlogskinderen te helpen. Doordat dit voor veel mensen herkenbaar zal zijn, denk ik dat ik een goede kans maak in de finale'', aldus Du Bois.

Samen met vijf anderen staat de Delftse in de finale van het NK. Voor Du Bois is dit een grote stap buiten haar 'comfort zone'. ,,De organisatie van War Child had het idee om mee te doen aan de wedstrijd om aandacht te vragen voor oorlogskinderen. Niemand wilde het oppakken, dus toen heb ik mij uiteindelijk aangemeld. Het zou zonde zijn om er niks mee te doen voor de bekendheid van de organisatie. Eigenlijk vind ik meedoen heel spannend, maar ik wilde het per se proberen. Ik moest van mezelf even niet zo tuttig doen."

Du Bois denkt dat haar persoonlijk verhaal en uitstraling haar ver zal brengen. Om zo goed mogelijk voorbereid te zijn, kregen de finalisten nog een individuele training. Deze heeft Du Bois gisteren gehad. ,,Ik heb samen met mijn coach, Nathalie Mangelaars, de pitch nog verder aangescherpt en de puntjes op de i gezet. Nu ben ik er klaar voor.''

  1. 'Belachelijk dat 25 miljoen besteden aan een museum'
    Stemboot

    'Belachelijk dat 25 miljoen besteden aan een museum'

    Stelling: De verbouwing van Museum Prinsenhof is geldverspilling. ,,Nee, het is belangrijk dat we een goed museum hebben waar veel mensen op af komen. We vinden het wel heel belangrijk dat we goed kijken naar wat er nodig is om die goede tentoonstellingen te krijgen. We willen uit verschillende scenario's kunnen kiezen'', stelt Christine Bel van D66. Jan Peter van Onafhankelijk Delft vindt het belachelijk dat er zoveel geld wordt gestoken in het museum. ,,Het is belachelijk dat 25 tot 30 miljoen te besteden aan een museum terwijl we net uit een financieel dal komen.''

In samenwerking met indebuurt Delft