Volledig scherm
Studenten (vooral op de fiets) hadden moeite overeind te blijven door de storm. Ter illustratie. © Fred Leeflang

Schade door Ciara nog te zien: Vele kleine bolletjes piepschuim in Delftse grachten

De gevolgen van storm Ciara zijn nog altijd tastbaar in Delft. In de Delftse grachten drijven vijf dagen na dato vele kleine bolletjes. Ze zijn een restant van de grote hoeveelheid piepschuim die in de Westsingelgracht belandde. D66 in Delft maakt zich zorgen. De rommel veroorzaakt volgens deze partij schade aan het milieu.

Tijdens de storm waaide veel piepschuim in het water.  Het materiaal was afkomstig van de bouwplaatsen in Nieuw Delft, waar naast het station onder meer het Student Hotel en gebouw Antoni in aanbouw zijn. De grote stukken konden vrij snel uit het water worden gevist. In het water bleven echter veel bolletjes achter, constateerde raadslid Boris van Overbeeke.  ’Deze bolletjes zijn moeilijk op te ruimen en breken niet vanzelf af.’

D66 maakt zich zorgen over de schade aan het milieu die deze ‘rommel‘ veroorzaakt. De coalitiepartij heeft raadvragen gesteld. Van Overbeeke vindt, dat de aannemers verantwoordelijk zijn voor de schade. Hij oppert, de opruimkosten op de bouwers te verhalen.

Aannemer

D66 vindt dat de wethouder in gesprek moet gaan met de aannemer. ‘Wij snappen dat stormschade niet altijd te voorkomen is. Tegelijkertijd legt dit geval een groter probleem bloot’ schrijft Van Overbeeke, die zich al langer ergert aan rondslingerend bouwafval in Delft. Een adequate aanpak is  D66 hard nodig. De partij wijst op het feit, dat ook het komende decennium veel wordt gebouwd in Delft. 

Binnenkort start de gemeente Delft met een campagne om zwerfafval te bestrijden. Die oproep is volgens D66 alleen geloofwaardig als ook bij bouwers de touwtjes strakker worden aangetrokken.

In samenwerking met indebuurt Delft