Volledig scherm
Kunstenares Kerdy van Vuuren. © Daniella van Bergen

Schilderijen van Delft 'gezien door een gekleurde nachtbril'

Kunstenares Kerdy van Vuuren houdt een expostitie van haar schilderijen met als thema 'Delft by night'. De opening is zondag om 13.00 uur in Hotel Johannes Vermeer aan de Molslaan.

Voor de expositie heeft Van Vuuren een nieuwe collectie schilderijen gemaakt: hoe ziet Delft er bij avond en nacht uit? Volgens de schilderes gaat het om 'verschillende stukjes Delft gezien door een gekleurde nachtbril'.

In de expositie is ook Het straatje van Vermeer by Night te bewonderen. Bezoekers die interesse hebben in de doeken, kunnen deze in overleg met de maakster kopen. De expostitie wordt geopend door Onafhankelijk Delft-fractievoorzitter Martin Stoelinga.

  1. LIVE | Honderden kilometers file door boerenprotest, advies om wegen rond Utrecht te mijden

    LIVE | Honderden kilometers file door boerenpro­test, advies om wegen rond Utrecht te mijden

    Ook vandaag protesteren duizenden boze boeren tegen de stikstofregels. Onderweg naar Den Haag maken de protestboeren in Bilthoven een tussenstop om bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) hun ongenoegen te uiten. Daarna willen ze door naar het Binnenhof in Den Haag. Het leger is ingezet om dat te voorkomen. Er staat nu meer dan 300 kilometer file. Volg alle ontwikkelingen in ons liveblog.

In samenwerking met indebuurt Delft