Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Scholen vaker stembureau om jongeren te stimuleren

De gemeente Delft gaat bij de komende en volgende verkiezingen zoveel mogelijk onderwijsinstellingen betrekken. Dat stelt burgemeester Marja van Bijsterveldt naar aanleiding van de oproep ‘Breng het stembureau naar jongeren’ van de Nationale Jeugdraad. 

Gemeenten worden hierin opgeroepen om tijdens de Provinciale Verkiezingen (20 maart) en de Europese parlementsverkiezingen (23 mei) zoveel mogelijk MBO-, HBO- en WO-instellingen als stembureau in te richten.

Ongeschikt

Van de elf middelbare scholen in Delft worden er nu twee ingericht als stembureau en ook bij de TU Delft worden straks twee stembureaus gevestigd. Recent werd onderzocht of ROC Mondriaan ook geschikt zou zijn als locatie, maar door de toegangspoortjes en de mogelijke inkijk van bovenaf in de stemhokjes bleek dit niet het geval. 

Vanwege dezelfde logistieke belemmeringen bleken ook andere scholen ongeschikt. Daarnaast, zo stelt Van Bijsterveldt heeft de gemeente te maken met een evenwichtige spreiding van stemlokalen over de stad en de beschikbaarheid van locaties op de dag zelf.

Elke ochtend het nieuws uit Delft in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Delft