Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © ANP XTRA

Scholenschuif: VVD mikt op scholencluster op één locatie in Tanthof

De fractie van de VVD mengt zich in de discussie rond de ‘scholenschuif’ in Tanthof. De liberalen mikken op een scholencluster op één locatie.

Dat melden Miranda Voogt en Dimitri van Rijn op de VVD-website. ‘Wij stemmen in met de behoefte van de schoolbesturen en de lijn van het college om geclusterd te bouwen op één locatie. Het scheelt veel ruimte en geld als de scholen functies kunnen delen, zoals kinderopvang en een sporthal. 

Daarnaast is er inhoudelijke synergie te bereiken door op één locatie een cluster van drie scholen, dus geen megaschool, te bouwen in plaats van op twee plaatsen. Ook biedt nieuwbouw wat de VVD betreft de kans om de nieuwe scholen duurzaam en groen in te richten met ruimte voor nieuwe en innovatieve vormen van onderwijs. Goed voor de wijk en goed voor onze kinderen.’

Groot verdriet

Die scholencluster kan volgens velen maar op een plek komen: het Abtswoudsepark langs de sluipweg richting Vlaardingen en Schiedam. Dat zou betekenen dat die groene oase in Tanthof zou verdwijnen, tot groot verdriet van natuurbeschermers. Volgens Voogt en Van Rijn is dit nog lang niet zo ver. 

De discussie is nog gaande. ‘Ten aanzien van het vinden van een geschikte locatie wordt een uiterst zorgvuldig proces doorlopen door de wethouders Schrederhof en Van der Woude’, zeggen de raadsleden. ‘Daarbij worden buurtbewoners, scholen en ouders intensief betrokken. Wij ondersteunen het tijdens de commissie Sociaal Domein & Wonen geschetste vervolgtraject: twee locaties onderzoeken op haalbaarheid. Alle belangrijke aspecten, zoals bereikbaarheid, groen en draagvlak in de wijk worden meegenomen’.

Elke ochtend het nieuws uit Delft in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Delft