Volledig scherm
© ANP XTRA

Sinterklaas komt vandaag aan in Nootdorp

Sinterklaas komt vandaag aan in Nootdorp. Om zijn trouwe viervoeter Amerigo even rust te geven, reist hij per bus. De Goedheiligman begint zijn tour, samen met zijn pieten, de Muziekband Haaglanden en de swingpieten om 13.30 uur vanaf de Markt. Daar zal er snoepgoed worden gestrooid en uitgedeeld. 

Daarna slaat de stoet rechtsaf de Koningin Julianastraat op, gaat linksaf via de Prins Bernhardstraat richting de Dorpsstraat rechtsaf.  Op het Dorpsplein stapt de sint even uit de auto om op de foto te gaan met de kinderen. Vervolgens gaat de optocht door de Dorpsstraat richting de Kerkweg en via de Hof van Delfstraat naar het Burgemeester Schölvinckplein en de Vrijenbanstraat met als eindbestemming winkelcentrum De Parade. Sinterklaas rijdt tegen het verkeer in en heeft hiervoor toestemming. 

Op het grote Paradeplein staat feestpiet Fabio al klaar om een show weg te geven samen met Spaanse danseressen. Burgemeester Francisca Ravestein zal hem nog even onderbreken voor een welkomstwoord en daarna barst de show los. 

Elke ochtend het nieuws uit Delft in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Delft