Volledig scherm
PREMIUM
Schipper Sjoerd Knipping met Martin van Wissen (l) en Chavon Veenstra bij de Alfa Nero. © Qphoto

Sjoerd (27) heeft twee schepen, een partyschip en veertig man personeel: Hier kom ik op adem

InterviewTwee binnenvaartschepen, een partyschip en veertig man personeel; het resultaat van twee jaar ondernemen van Sjoerd Knipping (27) uit Den Hoorn.

Ontspannen zit Sjoerd Knipping achter het roer van het 86 meter lange binnenvaartschip Alfa Nero. Het is het eerste schip dat hij kocht voor zijn bedrijf Delfia Inland Shipping. ,,Voor mij is varen tot rust komen. Lekker naar buiten kijken en onderweg zijn. Ik moet ook werk op kantoor doen, maar dan zit mijn hoofd aan het einde van de dag helemaal vol. Hier kom ik op adem."

  1. Mannen mishandeld in garage aan Delfts Vesteplein
    Play

    Mannen mishandeld in garage aan Delfts Vesteplein

    Twee mannen, een 27-jarige Hoensbroeker en een 26-jarige man uit Nieuwegein, zijn vanochtend vroeg mishandeld in een parkeergarage aan het Vesteplein in Delft. Zij werden door vijf manen opgewacht toen ze naar hun auto liepen en kregen vervolgens klappen. Het tweetal is naar het ziekenhuis gebracht. Hun voertuig liep ook schade op door vernieling door de daders en doordat een van de slachtoffers probeerde te vluchten en daarna tegen een schuifpui in de garage reed. De vijf verdachten zijn gevlucht.

In samenwerking met indebuurt Delft