Volledig scherm
somnox robot © RV

Slaaprobot maakt furore op prestigieuze techbeurs Las Vegas

De Delftse bedenkers van slaaprobot Somnox stonden deze week met hun uitvinding op de toonaangevende innovatieve techbeurs in Las Vegas.

,,Het is een droom die uitkomt om op deze beurs te mogen zijn’’, vertelt Stijn Antonisse, één van de bedenkers van de Somnox. De vinding helpt mensen met slaapproblemen aan een betere nachtrust. De Somnox is in de Amerikaanse stad te zien in het Holland Start-up Paviljoen, waar prins Constatijn een belangrijke rol speelt om Nederland te promoten.

,,Dit is ook de plek waar alle investeerders, de pers en ook de early adopters rondlopen. Dat we nu getipt zijn als een van de zes ‘start-ups to watch’ is onvoorstelbaar.”

Voor de Delftenaren kwam de deelname op het goede moment. Onlangs werd de crowdfundingactie voor de eerste levering gehaald. Deelname aan de beurs betekent bovendien niet alleen een introductie in de VS, maar zorgt ook voor belangstelling uit andere landen. Antonisse: ,,In juli verwachten we de eerste slaaprobots te bezorgen. We zijn ondertussen begonnen op de crowdfundingsite IndieGogo. En de afgelopen weken voerden we gesprekken met heel grote investeerders. Daar zitten mogelijk samenwerkingen bij.”

Beursbezoekers in Las Vegas kregen de mogelijkheid de slaaprobot te testen. ,,We waren in no-time volgeboekt’’.

Van prins Constantijn mochten de ingenieurs tot op heden nog geen bestelling verwachten. ,,Echt een gemiste kans,’’ zegt Antonisse.

  1. Meepraten over Prinsenhof bij TOPDelft

    Meepraten over Prinsenhof bij TOPDelft

    Een historische stad als Delft, vol fraaie panden en mooie pleinen, heeft talloze 'eigenaren'. Mensen die de vinger aan de pols willen houden als ingrijpende beslissingen moeten worden genomen. De plannen voor de aanpak van het Prinsenhof en het Agathaplein zijn daar een goed voorbeeld van. De gemeente Delft neemt de mening van de inwoners serieus en belegt daarom dinsdag 25 september een bijeenkomst over de toekomstvisie, vanaf 20.00 uur in het Prinsenkwartier.

In samenwerking met indebuurt Delft